ΤΟ ΜΠΡΙΤΖ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Κ.Ο.Α.Μ. (Κερκυραϊκός Όμιλος Αγωνιστικού Μπριτζ) είναι ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο το οποίο υπάγεται στην Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ (ΕΟΜ) και κατά συνέπεια στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Αριθμεί περί τα 110 μέλη, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά λαμβάνουν τακτικότατα μέρος σε αγώνες δυο φορές την εβδομάδα καθώς και σε έκτακτα τριήμερα στο όμιλό μας  ΕΟ Κέρκυρας Λευκίμμης 6-8.   


O Κ.Ο.Α.Μ. ιδρύθηκε το 1993 από τον Κωστή Κουτσάκο με την βοήθεια του Γιώργου Πουλημένου και είναι από το 1996 στις  πρώτες θέσεις  μεταξύ των  επαρχιακών  ομίλων στην Ελλάδα λόγω των συμμετοχών και των πολύ καλών επιδόσεων των αθλητών μας στα πανελλήνια πρωταθλήματα.   


 Το 1995 με την ευγενική χορηγία του  Γεωργίου Ράλλη, οργανώσαμε το πρώτο μας φεστιβάλ τριήμερων αγώνων με συμμετοχή 120 αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα και τους μυήσαμε στις δυνατότητες που προσφέρει η Κέρκυρα για να συνδυάζουν το άθλημα με τις διακοπές τους στο όμορφο νησί μας.   


 Το 1996 φιλοξενήσαμε ένα Διεθνές Φεστιβάλ Μπριτζ με συμμετοχή 400 αθλητών απ’ όλο τον κόσμο. Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.   


 Το 2000 η Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ αναγνωρίζοντας τις επιτυχίες μας και τη δραστηριότητα μας, μας ανέθεσε την οργάνωση του πρώτου Περιφερειακού  Πρωταθλήματος Δυτικής Ελλάδας. Συμμετείχαν πολλοί πρωταθλητές του ελληνικού μπριτζ αλλά και όλα ανεξαιρέτως τα μέλη του Κ.Ο.Α.Μ.   


Οι Κερκυραίοι αθλητές έχουν εξαιρετικές επιδόσεις στο άθλημα αλλά στερούνται της δυνατότητας προπόνησης με Έλληνες και ξένους πρωταθλητές λόγω της απόστασης από την Αθήνα. Παρόμοιες διοργανώσεις είναι μοναδικές ευκαιρίες άμιλλας γι’ αυτούς και δικαίως παραπονιούνται ότι δεν είναι πιο συχνές.   


Γι’ αυτό ο Κ.Ο.Α.Μ. στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση του αθλήματος αλλά και της επιθυμίας του να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος Προέδρου του Σταμάτη Αρβανιτάκη αποφάσισε από το Σεπτέμβριο του 2002 να καθιερώσει σε ετήσια βάση ένα τουρνουά Μπριτζ (Κύπελλο Σταμάτης Αρβανιτάκης) που γίνεται το φθινόπωρο, με βάση την 28η Οκτωβρίου. Οι αγώνες αυτοί σημείωσαν σταθερά μεγάλη επιτυχία. Ειδικότερα το 7ο Κύπελλο το 2008, το οποίο ήταν ταυτόχρονα και Περιφερειακό Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας ήταν κατά γενική ομολογία εξαιρετικό από κάθε άποψη, ενώ το 8ο του 2009 έγινε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας υλοποιώντας το «νους υγιής εν σώματι υγιεί». Μεγάλο μέρος των επιτυχημένων διοργανώσεων, οφείλεται στην έμπρακτη βοήθεια της Π.Ι.Ν., της Ν.Α. Κέρκυρας, του Δ. Κερκυραίων και ιδιωτών χορηγών.